facebook instagram
0918 648 073
info@teq.sk

Prečo začať hrať teqball ?

Teqball, je nová, geniálne jednoduchá a zábavná loptová hra, ktorá si podmaňuje futbalový svet. Niekoľko svetových futbalových hviezd a klubov, vrátane národných reprezentácií naskočili na teqballovú vlnu. Od Messiho, Neymara, Beckhama a top klubov v najlepších ligách sveta až po Hamšíka, Škriniara, MŠK Žilina, DAC Dunajská Streda, Spartak Trnava a slovenskú reprezentáciu.

Športový svet je veľmi dynamický. Každým rokom vznikajú nové a nové športy, ktoré sa snažia svojou inovatívnosťou osloviť aktívnych aj začínajúcich športovcov, ale teqball je jedinečný. V priebehu pár rokov sa prepracoval na úroveň športov, ktorým to trvalo desaťročia. Ak sa chcete stať profesionálnym športovcom, tak teqball je tá správna šanca a teraz je ten správny čas!

Prečo sa venovať teqballu, keď existuje nespočet ďalších loptových športov? Čím je táto hra jedinečná ?

  1. Je to zábava!

Prvý a najdôležitejší dôvod je jednoducho ten, že teqball je zábava! Na záhrade pri grilovačke, na tréningu so spoluhráčmi či vo veľkej hale proti svetovej špičke, teqball je všade tak isto zábavný. Vyskúšajte si poprvýkrát trafiť druhú stranu stola a ten pocit vás chytí a nepustí. Budete ho chcieť hrať častejšie.

  1. Byť súčasťou nového športu je vzrušujúce!

Keďže teqball vznikol len nedávno, šanca presadiť sa je oveľa vyššia ako pri športoch, ktorému sa na svete venujú milióny či dokonca miliardy ľudí. Teqball vyžaduje istú dávku hráčskej šikovnosti, no tréningom sa dá v pyramíde konkurencie vystúpať veľmi rýchlo. Kto by nechcel byť reprezentantom Slovenska na vrcholných podujatiach ako majstrovstvá sveta či v budúcnosti olympiáda?

  1. Šanca živiť sa teqballom.

Teqball nie je len doplnkovým športom, ale vďaka svojej prepracovanej štruktúre v rekordne krátkom čase smeruje na olympijske hry! Už tento rok bude teqball súčasťou Európskych hier, teda európskej obdoby olympiády, na tej celosvetovej sa chce teqball predstaviť už v roku 2028. Tomu sú prispôsobené aj možnosti teqballistov. Čoraz viac hráčov sa teqballu venuje na profesionálnej úrovni, čo im umožňujú štedro dotované medzinárodné turnaje. Na nich sa prize money pohybujú až do výšky 250.000 € na turnaj a stále rastú. Keď k tomu pripočítame sponzoring, dotácie pre talentovaných športovcov, reklamné spolupráce a podobne, teqball sa stáva reálnou kariérnou cestou, na ktorej sa dá slušne zarobiť.

  1. Nízke riziko zranenia.

Teqball je bezkontaktný šport, čo znamená, že nemusíte nosiť žiadne ochranné pomôcky. Súperi sa nesmú nielen dotýkať seba, ale ani stola.

  1. Hrajte kdekoľvek a kedykoľvek.

Teqball sa môže hrať vo vnútri, vonku, na piesku, na tráve alebo na betóne a za každého počasia. Navyše na hranie nepotrebujete veľa miesta, keďže veľkosť súťažného teqballového ihriska je 12 metrov na šírku a 16 metrov na dĺžku, na tréning vám stačí aj menej priestoru. Na Slovensku sa dá hrať momentálne teqball už takmer v každom regióne. Či už na školách, športových, futbalových kluboch alebo na verejne dostupných priestranstvách. Stačí vám k tomu iba lopta. Pri teqball tréningu nepotrebujete dokonca ani súpera keďže tréningy sa dajú prispôsobiť aj individuálne. Preto ak máte záujem zahrať si, neváhajte nás kontaktovať a my vás navedieme k tomu najbližšiemu stolu.

  1. Je to rodovo rovná hra.

Vysoký, nízka, široký či vyšportovaná, mladý či starý. A všetci na jednom stole. Vďaka svojim pravidlám je teqball prístupný pre všetkých, čo vám umožňuje hrať so svojimi priateľmi bez ohľadu na pohlavie, vek či fyzickú kondíciu. V súťažnom teqballe rozlišujeme 5 kategórií, z ktorých si môžete vybrať: singles ženy a muži, doubles ženy a muži a mix. Môžete tiež hrať individuálne jeden proti jednému alebo tímovo dvaja proti dvom. Teqballový stôl bol vyvinutý tak, aby mal k nemu prístup naozaj každý. Aj hendikepovaní para športovci v rámci parateqball súťaženia.

  1. Reprezentuj Slovensko na významných medzinárodných podujatiach a cestujte po svete.

Reprezentovať Slovensko na významných podujatiach je pre športovca neopísateľný pocit. Aj keď je teqball stále veľmi mladý šport, veľmi rýchlo vznikla bohatá sieť medzinárodných turnajov od Los Angeles po Bratislavu, od Dubaja po Šamorín, na ktorých sa pravidelne zúčastňujú aj slovenskí teqballisti. Každoročne sa navyše konajú majstrovstvá sveta v teqballe v rôznych krajinách a Slovensko sa predstavilo už na troch šampionátoch. Tento rok je už teqball súčasťou Európskych  hier v Krakowe a odtiaľ je už len krok na Olympijské hry. Čo je pre športovca viac ako olympiáda ?

Teqballová federácia Slovensko sa snaží vytvoriť, čo najlepšie podmienky pre rozvoj hráčov. Poskytujeme od materiálneho zabezpečenia (áno aj stôl) aj finančné zabezpečenie účasti na turnajoch. Možnosti sú preto nekonečné pre každého, kto má chuť sa zapojiť do sveta teqballu. Tak na čo ešte čakáš ? Kontaktuj nás na info@teq.sk, instagram (teqballsvknf), facebook teqballslovakia a rozbehni kariéru v teqballe.

Všetky novinky